Wat kost een Foodbox nu eigenlijk?

Wat kost een Foodbox nu eigenlijk?

Ik ging voor een maand op reis. Het thuisfront moest natuurlijk wel gezond blijven eten, maar keek al verlangend uit naar de 4 p’s die bij ons zelden op tafel komen. Er werden al taken verdeeld: wie ging de pannenkoeken bakken? Werd het een zelfmaakpizza of één uit de diepvries? Of – nog makkelijker – gewoon bestellen bij de pizzeria aan het eind van de straat? Misschien bezorgt die ook wel thuis… Vrienden stelden een foodbox voor. Je hoeft niet na te denken over wat je wilt eten, de boodschappen worden thuisbezorgd en je eet en kookt weer eens wat anders. Er zit een duidelijke beschrijving bij zodat de eerste die thuis komt uit school of werk, kan beginnen met koken. Ook heel handig.

De websites van foodbox-aanbieders lijken allemaal erg op elkaar. Vers, thuis, lekker en duurzaam zijn de sleutelwoorden. En niet te vergeten het tegengaan van voedselverspilling. Want zo’n box van gerecycled papier heeft nl. precies de inhoud voor 2 of 4 personen dus je eet alles op en gooit na afloop niks weg. De keuze viel op een abonnement voor 2 dagen in de week voor vier personen van Marley Spoon. 48 Euro per week, 24 euro per maaltijd. Ze waren maar met drie maar Marley kent geen driepersoons-abonnement en misschien had de familie anders na afloop nog honger…Terug in Nederland enthousiaste geluiden. Leuk om eens andere gerechten te proberen, bovendien niet moeilijk om te koken. De porties waren wel wat aan de kleine kant.

Het opzeggen van het abonnement bleek toch een dingetje, manlief had het niet helemaal goed begrepen dus we zaten nog een extra week aan het abonnement vast. Ik moest even denken aan de aflevering Zondag met Lubach over Hello Fresh.
De website van Marley nog maar eens kritisch bekeken. Daarop staat in grote letters vermeld Koken met Marley Spoon is voordeliger dan de supermarkt. Dat wilde ik zeker weten. Dus de proef op de som genomen en alle ingrediënten uit hun Turkse soep bij de supermarkt gehaald om te kunnen vergelijken.

Turkse soep met rundergehakt

350 gr rundergehakt  (biologisch) € 3,45
Zak spinazie € 1,69
2 blikken gehakte tomaten € 1,50
1 blik kikkererwten € 0,99
2 runderbouillonblokjes € 0,25
2 tenen knoflook € 0,25
2 uien € 0,35
10 g verse peterselie € 0,40 (in de zomer weer gratis uit de tuin)
2 broodjes voor in de oven  € 1,50

Totaal

€ 10,38

Conclusie

Het gebruiksgemak van de foodbox is groot, de inhoud is verrassend en van prima kwaliteit. Het nemen van een abonnement is heel eenvoudig, er weer vanaf komen blijkt wat lastiger. En voor minder dan de helft van het geld haal je zelf de boodschappen in de supermarkt! En dat doe je als je de recepten gewoon bewaart. Of je deelt ze met anderen!

Menu