Grachtenpanden Amsterdam

Toeristenplaag

Atilay Uslu, oprichter van Corendon denkt in eindeloze horizonten: verbeelding en anders durven denken zijn het uitgangspunt van zijn nieuwe producten en diensten.

Uslu is een ondernemer, zijn toerismebedrijf groeit als kool. Deze zomer opende hij in Badhoevedorp een nieuw hotel, Corendon Village. Het hotel ligt tussen 2 snelwegen, onder de rook van Schiphol. Perfecte plek dus. Het hotel is nu al in trek bij touroperators die hun klanten in een week heel Europa laten zien. Maar er logeren ook nogal wat buitenlandse werknemers die in Nederland tijdelijk werkzaam zijn, bv. in de bouw op Schiphol.

‘Kom naar Costa Amsterdam!’ kopt de advertentie van zijn nieuwe hotel. Costa Amsterdam? Jawel, met het OV reis je in 50 minuten voor 5 euro van het hotel naar het strand van Zandvoort. In 2030 schijnt het in Amsterdam net zo warm te zijn als nu aan de Zuid-Franse kust, dus waarom niet?

2 Nachten all inclusive vanaf € 199,- en kinderen t/m 12 jaar zijn gratis. Dat is niet duur voor Amsterdamse begrippen. Helaas heeft de gemeente Amsterdam een nieuw college van B& W dat een rem wil zetten op het massatoerisme dat Amsterdam overstroomt.

Daar ligt Uslu niet wakker van, die denkt vooruit. Aalsmeer is ook heel mooi en Haarlem ligt om de hoek…

Bron: Volkskrant 14/8/2018

Menu