Webinar
Levensvaardigheden voor studenten

Hoe kan het onderwijs studenten leren omgaan met stress en druk van buitenaf?

30 maart 2021 | van 11.00-12.30 uur | € 59,-

Hoe kan het onderwijs studenten leren omgaan met stress en druk van buitenaf?

De mentale gezondheid van studenten heeft invloed op hun studiesucces. Maar een groeiend aantal heeft last van stress, depressieve gevoelens en vermoeidheid. Als jongeren beter leren  omgaan met spanningen, in staat zijn om sociale steun te zoeken en hun stress dus kunnen managen, zitten ze beter in hun vel. Dat heeft  een positief effect op hun studieresultaten en verkleint de kans op studie-uitval.

Jongeren kunnen in onze veeleisende samenleving niet zonder levensvaardigheden.

Levensvaardigheden zijn psychosociale vaardigheden die nodig zijn om met de dagelijkse problemen en uitdagingen om te gaan. Vaardigheden als het kunnen omgaan met emoties en stress, je inleven in anderen, opbouwen en onderhouden van relaties, kritisch denken en oplossen van problemen. Maar ook zelfsturing, kunnen plannen en organiseren,  doorzettingsvermogen en (kritisch) communiceren in de collegezaal horen hier bij.

Wat kan het onderwijs hierin betekenen?
Om studenten hierin te ondersteunen is het lectoraat Ouderschap en Ouderbegeleiding van de Hogeschool Leiden gestart met het project Levensvaardigheden voor Studenten. Hoe organiseren ze dat en wat zijn de effecten tot nu toe?
Dit webinar wordt gegeven door Carolien Gravesteijn, lector Ouderschap en Ouderbegeleiding aan Hogeschool Leiden en Anne Steenstraten, docent bij Hogeschool Leiden.

Uiteraard is er tijdens het webinar voldoende tijd voor het stellen van vragen.

Doelgroep
Iedereen die in het Hoger Onderwijs  betrokken is bij de begeleiding van studenten zoals studieadviseurs, decanen, (SLB)-docenten

Sprekers

Wil je bij dit webinar aanwezig zijn?

Deelname voor het webinar kost € 59,- excl. btw.