Webinar
#Feel connected

Je thuis voelen bij je opleiding is een belangrijke voorspeller van studiesucces!

9 februari 2021 | van 11.00-12.15 uur | € 49,-

Je thuis voelen bij je opleiding is een belangrijke voorspeller van studiesucces!

Onderzoeken naar het mentale welzijn van studenten tonen aan dat veel van hen zich eenzaam voelen, ondanks vaak vele vrienden op social media. En dat in een levensfase waarin het aangaan van relaties juist heel belangrijk is. De Corona-crisis en het digitale onderwijs hebben de sociale drempels voor veel jongeren nog eens extra verhoogd.

Sociale betrokkenheid en je thuis voelen bij je opleiding blijken ook belangrijke voorspellers van studiesucces te zijn: studenten die zich betrokken voelen bij hun opleiding en studie,  presteren beduidend beter dan degenen die dat niet doen. Binding met de student en gemeenschapszin tussen studenten leiden dus tot betere studieprestaties. Het gevoel ‘er niet bij te horen’ blijkt weer een belangrijke voorspeller van stress en burnout-klachten.

Wat kun je als onderwijsinstelling en studentbegeleider doen om deze binding en sociale cohesie te versterken?

Dit webinar wordt gegeven door Jolien Dopmeijer. Jolien is werkzaam als docent en onderzoeker bij Windesheim en als projectleider bij het Trimbos Instituut. Ze doet al jarenlang onderzoek naar het mentale welzijn van studenten en heeft hierover onlangs haar proefschrift afgerond.

Uiteraard is er tijdens het webinar voldoende tijd voor het stellen van vragen.

Doelgroep
Iedereen die in het Hoger Onderwijs  betrokken is bij de begeleiding van studenten zoals studieadviseurs, decanen, (SLB)-docenten

Spreker

Wil je bij dit webinar aanwezig zijn?

Deelname voor het webinar kost € 49,- excl. btw.

Menu