Eendaagse cursus
Effectief omgaan met faalangst bij leerlingen
Voorkom blokkadestress en onderpresteren

16 nov 2021
De Observant   |  Amersfoort
max. 25 deelnemers

Effectief omgaan met faalangst bij leerlingen | Voorkom blokkadestress en onderpresteren

Door faalangst presteren leerlingen onder hun normale niveau en hebben ze vaak last van een negatief zelfbeeld. Negatieve gedachten beïnvloeden hun denk- en concentratievermogen. Gedachten als – ik kan het niet – ik mag mijn ouders niet teleurstellen – ik mag geen fouten maken – zorgen voor stress en frustratie. Dat leidt tot slechtere schoolresultaten, de motivatie voor school neemt af en vaak zijn zelfs psychische en fysieke klachten het gevolg.

Hoe ga je als school met deze leerlingen om? Wat kun je als docent, mentor of zorgcoördinator doen om leerlingen met faalangst en blokkadestress effectief te begeleiden?

Pia Crul was 30 jaar docent, mentor, trainer en teamleider en heeft de methode LEFGASTEN ontwikkeld. Deze methode richt zich vanwege de cognitieve aanpak vooral op leerlingen van de middelbare school en besteedt aandacht aan alle stress en blokkades die tot uiting komen bij toetsen, examens, presentaties, sociale contacten en natuurlijk het eindexamen.

Tijdens deze cursus is er ruimschoots aandacht voor oorzaken en kenmerken van faalangst, neuroplasticiteit, verwachtingen, perfectionisme en schoolmotivatie. Tussendoor wordt uiteraard geoefend met casussen uit de praktijk.

Trainer

09.30  Ontvangst

10.00  Opening

12.30 – 13.30  Lunchpauze

16.00 – 16.30  Afsluiting

Wil je bij deze cursus aanwezig zijn?

Deelname kost € 395,- excl. btw.

Je kunt tot 3 weken voor aanvang annuleren. De annuleringskosten bedragen dan € 99,- excl. btw. Na deze datum ben je het volledige bedrag van € 395,- verschuldigd.