Cursus
Blended Learning

Ontwerp inspirerend onderwijs,
zowel online als offline!

8 november 2022 | Amersfoort | max. 30 deelnemers

Onderwijs geven kan op allerlei manieren: in een groep of individueel, fysiek of online, enz. In de juiste combinatie verrijk je de leerervaring van een student. Die combinatie noemen we blended leren. Activerende en motiverende strategieën en het optimaliseren van interactie met behulp van ICT zijn daarbij essentieel. Maar wat is nu de beste blend en hoe ontwerp je die?

In deze cursus neemt expert blended leren – Barend Last – je mee in de wondere wereld van blended learning. Wat is het? Wat is het niet? En nog belangrijker: wat kun je ermee? Barend kadert het begrip blended learning, gaat in op hardnekkige misvattingen en geeft voorbeelden van uitwerking in de praktijk. Daarbij gaat het o.m. om het vinden van de juiste balans tussen wat je op locatie doet en wat online, en hoe zich dat verhoudt tot de waarde van de schoollocatie of campus. Waarom komen studenten wel of niet naar een locatie? Hoe creëer je meerwaarde van beide vormen? Wat is daarbij de rol van motivatie?

Je gaat aan de slag met een ontwerpopdracht op basis van een casus, waarin je leert hoe het ontwerpen van blended learning werkt. Er is inspiratie over toetsing, socialisering en motivatie en natuurlijk veel ruimte voor vragen.

Over Barend Last
Barend Last (1986) begon als leerkracht in het basisonderwijs. Hij werkte onder meer als docent, manager en onderwijsmaker in verschillende onderwijssectoren. Op dit moment is hij werkzaam als onderwijskundig adviseur bij de Universiteit Maastricht, waar hij zich bezighoudt met de implementatie van blended leren. De focus ligt daarbij zowel op goede inzet van ICT als het benutten van de fysieke onderwijsruimte. Ook is hij zelfstandig trainer en spreker en auteur van het in 2021 verschenen boek Blended learning en onderwijsontwerp. Van theorie naar praktijk’.

Trainer

09.30  Ontvangst

10.00  Opening

13.00  Lunchpauze

16.30  Afsluiting en borrel

Wil je bij deze cursus aanwezig zijn?

Deelname aan de cursus kost € 495,- excl. btw.

Je kunt tot 3 weken voor aanvang annuleren. De annuleringskosten bedragen dan € 99,- excl. btw. Na deze datum ben je het volledige bedrag van € 495,-  verschuldigd.